Je hebt nodig:

  • 2 zoete aardappels
  • Verschillende groente zoals;
    – tomaat
    – courgette
    – teentjes knoflook
    – paprika
  • Geraspte kaas (30+)
  • Olijfolie

Zo maak je de gevulde bootjes:

Kook de zoete aardappels zo’n 5 – 10 minuten
Het gaat erom dat deze zachter worden waardoor je ze door de helft kan snijden en uit kan hollen. Handig om dit te doen met een ‘meloen’mesje. (De stukjes die je eruit haalt kan je voor morgen of overmorgen bewaren voor in een ander recept)
Tijdens het koken van de aardappel bak je de verschillende groente zo’n 5 minuutjes.
En verwarm je de oven voor op 200 graden.

Als je de zoete aardappel hebt uitgehold, probeer de bodems heel te houden.
Je verdeelt de gebakken groente over de 4 bootjes en strooi er (1 á 2 eetlepels) geraspte kaas en 1 eetlepel olijfolie overheen.

Je kan nog wat op smaak brengen met wat kruiden, zoals paprikapoeder en wat peper.

Maak de bootjes in 25 – 30 minuten klaar!
Veel groente en heel smakelijk! Super dit!!

Eet smakelijk!!